14. marts 2012

Rød kød slår dig ihjel !!!

Lød det dommedagsagtigt i divs danske medier i sidste uge
-og endnu en gang så tager man sig til hovedet over den manglende kildekritik og videnskabelige tilgang til divs undersøgelser.
MEN så er det jo dejligt at Denise Minger endnu en gang tager bladet for munden og undersøger tingene til bunds- for det er slet ikke så simpelt som journalisterne endnu engang får tingene til at lyde....
For det handler blandt andet om problemerne med observationsstudier-hvor fejlkilderne er enorme...
Hendes konklusion lød:
Although the wildfire-esque media coverage of this study is enough to make any omnivore feel like punching Al Gore for ever inventing the internet, it’s actually a great opportunity to test our critical thinking skills and explore the unending deficiencies of observational studies—including the self-reported data they’re often built from. We might not emerge with any newfound health guidance after breaking down bad science, but it’s always nice to have a better understanding of what the tumultuous world of research is really saying. And with that, our latest installment of Science Says Meat Will Kill You has come to a close. But worry not: this is just the beginning of an exciting new season of food drama. Will the butter defeat the margarine in their upcoming oil-wrestling contest? Will the asparagus discover who really killed her uncle’s stepdaughter’s boyfriend’s roommate’s poodle’s groomer? Læs hele hendes grundige analyse her
Konklusion på dansk
"dårlig journalistik og BAD science !!!!"
Og ja jeg har jo skrevet om kød mange gange før; 
Jeg er ikke bange for varieret typer kød fra øko( helst) dyr som er opdrættet på græs - som vi har spist siden tidernes morgen - men jeg er klart bange for Quorn og divs soja erstatningsprodukter som er frankenfoods som industrien har alt mulig interesse i at proppe i os...
Nu vil jeg fredag smutte afsted til det store udland og lære mere om ÆGTE mad - som din oldemor og tipoldemor ville kunne genkende..



Ingen kommentarer: